Kell egyáltalán szaki?

Mit kell tenni ahhoz, hogy a lakásfelújítás valóban egy örömteli cél elérése legyen? Az egyik legfontosabb, hogy felkészüljünk lelkileg és anyagilag is a megfelelő időzített kezdéshez. Nagyon sokan ott rontják el, hogy sem anyagi, sem megvalósítási tervvel nem szolgálnak a kezdéshez. A szakemberekre pedig sokszor úgy tekintünk, mint valami anyagi lehúzó lények lennének. Sajnos sokszor nem alaptalanul. Viszont igen is vannak megfizethető minőségi munkát végző szakmabeliek is.

Lakásfelújítás és házfelújítás

Az otthonunk az egyik legnagyobb értékünk, hiszen ott tudunk igazán feltöltődni, inspirációkat szerezni, de még ennél is fontosabb, hogy ott élhetünk a családunkkal.

Generálkivitelező szakemberek

A generálkivitelező az Ön legfontosabb kulcsembere, hiszen minden egyes munkafázist Ő ellenőriz és lényegében a munka megfelelő elvégzésére Ö vállal felelősséget, garanciát. Megússza az egymásra mutogatás bosszantó körülményeit. Ha egy teljes lakásfelújítás vagy egy házfelújítás előtt áll szerintünk érdemes megfontolni egy generálkivitelező megbízását.

A generálkivitelező segít

Ha megfelelő szakember gárdát bíz meg, konkrétan egy generálkivitelezőt, megspórolja magának azt a stresszt, ami az emberek összehangolásával jár. Márpedig ez kulcsfontosságú kérdés! Ha nem egy brigádvezetővel végezteti a munkát, akkor bizony elkezdődhet az egymásra mutogatás. Hallotta már azt: „ jajj az azért nem jó, mert a másik nem jól csinálta meg”.

kivitelező csapatok közvetítése rövid határidővel

Minőséget teremtünk

Valóban elérhető áron

otthon
felújítás

Generálkivitelező a kulcs

A generálkivitelező szakember alkalmazása azért éri Önnek meg, mert egy kézben tartja a szakembereket, kivitelezőket. Így Ön megússza a szakemberek közti egymásra mutogatást, de még talán ennél is fontosabb lehet, hogy a garanciális ügyintézést is könnyebben lehet egyeztetni. Sokan ezzel nem is törődnek, amit nagyon rosszul tesznek. A legjobb szakember is hibázhat. Sajnos ez valóban benne van a pakliban. Ha például egy vízvezeték ereszt a vadi új fürdőszobában, na akkor nagyon nagy a baj, mert külön kell hívogatnia az embereket. A burkolót, a vízvezeték szerelőt és a festőt is. A generálkivitelező ezért praktikus a teljes felújítás során. Manapság nagyon nehéz megfelelő szakembereket találni. Ez sajnos így igaz! Mindenképpen javasoljuk, hogy bárki által is fog bele a ház, vagy lakásfelújításba, mindenképpen jól nézzen utána a kivitelezőnek.

A teljes felújítás menete

Nagyon sokan önerőből akarják megoldani

Miben tudunk segíteni, és hogyan?

Természetes dolog mikor az ember elér ahhoz a pillanathoz, hogy megveszi álmai otthonát, telkét vagy lakását, megindul a teremtő fantáziája. Rendkívül szép dolog megálmodni és fejben összerakni egy komplett otthont, hőn áhított családi fészkünket. Sokszor nehéz pillanat mikor ebből az álomvilágból kiszakadva, ahol csodálatosan működik a vizuális képzelőerő hirtelen belecsöppenünk a rideg valóságba.

 

 

A generálkivitelező összefogja a szakembereket

Miből épüljön, milyen technikával épüljön, mekkora legyen, a burkolat milyen típusú és stílusú lesz, a nyílászárók hőszigetelése és anyag összetétele sem mindegy. A végtelenségig tudnám még sorolni mennyi és mennyi eldöntendő kérdés, egyéb összehangolni való, teendők sokasága következik, ahol a legtöbben elszoktak fáradni.

Amikor megkeresnek minket az ügyfelek, hogy egy szakszerű, szakértelmet igénylő lakás- vagy ház építésében segítenénk e, hallom hangjukon a fáradtságot, kétségbeesést! 

Mennyibe kerül egy hét idegállapot?

Látjuk a lebontandó területet, a felújításra várakozó kopott falakat, vagy csak a gazos területet, ahova majd a ház kerül. Egyértelműen elég akár csak laikusként belegondolni, mennyi minden teendő, feladat, fizikai munka, döntés, kiválasztás, szervezés van egy lakás vagy ház építkezésénél. Egy lakást felújítani, meglévő házat átalakítani, vagy teljesen alapoktól kezdve megépíteni nagyon sok tapasztalatot, és odafigyelést is követel.

Komoly szakemberekkel kell folyamatosan kapcsolatot tartani, szemléltetni, árajánlatokat, időpontokat egyeztetni, ami alapján a tulajdonosok dönteni tudnak majd. A nem könnyű döntések meghozatala után kezdődhet az időpontok összeegyeztetése, ezeknek az összehangolása a többi folyamattal és szakemberekkel. 

Tapasztalatból tudjuk mennyi energiát emészt fel egy-egy folyamat, illetve annak kivitelezése.

A terepszemle mindenek elött az első és legfontosabb momentum. Kollégákkal együtt kimegyünk és pontosan felmérjük a helyszínt és a feladatköröket.

Sokszor a bontásnál kezdődik, amit el kell szállítanunk és utána kezdődik az építés része. Olyankor már szorosan együtt működünk a megrendelőinkkel, hiszen az ő elképzelésüknek, ízlésvilágának szeretnénk eleget tenni.

Ön dolgozott már együtt szobafestővel, vagy burkolóval

Ez az a pont amikor a legtöbb ember, akiknek nem ez a szakmája, vagy elképzelhető, hogy még soha nem csináltak ilyet már erősen fogják a fejüket és bizonytalanná vállnak abban, mit csináljanak, hogyan és mikor. Nincsenek tisztában a folyamatok sorrendjével, fázisaival, egyszerűen egy idő után elhatalmasodik rajtuk a káosz. Az ügyfeleink, akikkel eddig kapcsolatba kerültünk, gyakran számoltak be arról, hogy miért is döntöttek a generál kivitelezés mellett.

Tapasztalatból tudjuk mennyi energiát emészt fel egy-egy folyamat, illetve annak kivitelezése. Kezdve onnan, hogy ha meglévő a ház , elképzelhető, hogy bontani kell teljesen vagy részben. Már ezt is érdemes szakszerűen körültekintve végezni, hiszen nem tudhatjuk mi van a falban.

Ha ez meg van, el kell szállíttatni a sittet, majd ezek után kezdődhet az új ház, lakás, avagy a házrész felépítése. 

Higgye el, megéri velünk dolgoztatni!

Letisztítjuk a terepet, majd összeülünk ügyfeleinkkel egyeztetni a tervekről, lehetőségekről, igényekről. Következő lépés az építkezés előtt a kiválasztott anyag beszerzése és a helyszínre szállítása. Ilyenkor már egyeztetünk a villanyszerelő kollégákkal átadva számukra a legfontosabb információkat és a folyamat részeket, mikor tudnak becsatlakozni a folyamatba. Hiszen, ha nem állnak a falak, hova fektessünk villanyvezetékeket igaz!? Ez után érkeznek a vizes kollégák, akikkel a konyhablokk és a fürdőszoba felújításánál szükséges együttműködni.

Az anyagokat mi magunk intézzük, szállíttatjuk, a nyílászárókról időben gondoskodunk kihozatjuk őket, ugyanígy járunk el a burkolatok esetében és még egyéb dolgokkal (pl. lámpabúra, szaniterek, csaptelepek…stb.) amivel a kedves ügyfél megbíz bennünket. Ha mindennel elkészültünk jöhet a berendezés. Mi akár az ülőgarnitúra kiválasztásában is tudunk segíteni.

Mi valóban segíthetünk Önnek! Hiszünk az értékteremtésben, a minőségi munkában és abban, hogy az elégedett ügyfél a legfontosabb referencia számunkra.
Krekács Gábor
munkaszervező és közvetítő manager